LA PERLA

Bellmunt del Priorat | Tarragona| 2019

Client

Privat

Autors

Bayona I Valero

Col·laboradors

Marc Gual, estructurista
Dalmau-Morros tècnics S.L.P.

Promotor

Privat

Any:

2018-2019

Fotografia

BV

Projecte

La casa forma part del conjunt protegit de la Colònia minera de Bellmunt amb una categoria de protecció BCIL i un nivell de protecció Integral. L’entrada principal és pel passeig del Priorat i per la part de darrera dona a SNU amb un petit pas de servei a 2metres per sota la rasant del carrer. Les vistes des de la façana posterior són clares i llunyanes, i miren cap al Parc Natural de la Serra del Montsant.

L’habitatge es situa sobre una parcel.la de 63m2 i té una superfície construïda de 60,53m2.El Projecte manté els elements característics que donen valor patrimonial al conjunt, elements de façana i obertures i es concentra en adaptar l’interior i la façana posterior a les necessitats d’un habitatge. L’habitatge s’accedeix des del passeig del Priorat a través d’un petit rebedor que organitza, per un costat, el bany a l’entrada i l’accés a l’espai sala-menjador-cuina que ens dona façana a la part posterior i incorpora la petita terrassa mirador a la Serra de Montsant. Els extrems de l’habitatge mirant a carrer es situa el dormitori i al costat del bany, amb accés des de l’espai de cuina el rebost i espai d’instal·lacions.

L’ús dels mínims materials d’acabat ens proporciona una imatge unitària i sòbria. El terra amb peça continua interior exterior ens amplia els espais interiors. Les parets enguixades blanques i la fusteria interior entre lacada blanca les portes i els elements que no volem destacar i de roure els elements que volem donar valor, com el finestral de la sala o les fusteries exteriors.

Es planteja el projecte amb tecnologia de proximitat i tècniques constructives acord a la obra i als mitjans d’aquesta. |