Nosaltres

BAYONA I VALERO

Bayona Valero Arquitectes Associats, comença  la seva trajectòria professional l’any 2000 amb els arquitectes Marta Bayona Mas i Albert Valero Cabré.
Al llarg de tots aquests anys hem realitzat projectes en molts àmbits i a diferents escales de l’arquitectura i l’urbanisme, col·laborant amb despatxos a nivell nacional i internacional cosa que ens ha permès al mateix temps teixir una xarxa de col·laboradors especialistes de contrastada experiència i competència professional.
La nostra visió global i transversal de la professió ens ha dut a afrontar cada feina i encàrrec  amb una mirada particularitzada i detallada però, al mateix temps amb una visió global  que integra el procés i la reflexió amb diferents escales i disciplines.
La nostra feina, que sovint ha estat reconeguda en premis i concursos d’àmbit local i internacional, se’n marca en l’àmbit públic  a través de concursos i encàrrecs, però també en l’àmbit privat de l’habitatge, en l’urbanisme de la gran escala, el projecte urbà, l’arquitectura d’edificis i equipaments,  fins a l’escala més menuda i domèstica de la reforma i rehabilitació d’espais.
El nostre compromís amb la professió és afrontar cada projecte des del pensament i la reflexió per transformar i donar a cada situació la millor resposta. Això és el que ens agrada i ens dona energia i sentit a seguir treballant en aquesta professió.

CONCURSOS I PREMIS

2020 Obra Premiada a la categoria d’edificis no residencials a la Mostra d’Arquitectura catalana del COAC 2018-2019. Cassal de Barri de Trinitat Nova.
2020 Obra Premiada per HISPALYT ARQUITECTURA 2019. Obra: Casal de Barri de Trinitat Nova.
2019 Finalistes Premis FAD ARQUITECTURA 2019. Premi FAD OPINIÓ 2019. Obra: Casal de Barri de Trinitat Nova.
2018 Premi i adjudicació Projecte i DO promoció 24 habitatges, equipament social i aparcament al c/ Murtra 12 al Carmel, Barcelona. IMHAB, Ajuntament de Barcelona.
2017 Premi i adjudicació projecte “Peça B” LES GLÒRIES. Concurs Internacional d’Habitatge social a la plaça de les Glòries, a Barcelona.
2017 Premiat – tercera Menció Concurs anònim d’idees per a L’ordenació de l’àmbit situat al barri de Vallcarca. Ajuntament de Barcelona. BIMSA.
2017 Tercer premi Concurs de propostes arquitectòniques per a una residència per a persones grans a Pòrtol Marratxí, Mallorca. Conselleria Serveis Socials i Cooperació Illes Balears.
2017 Tercer premi Concurs d’idees del Casal de barri Can Carol, al barri de  Vallcarca. BIMSA, Ajuntament de Barcelona.
2016 Obra premiada a la categoria d’edificis no residencials a la Mostra d’Arquitectura catalana del COAC 2015-2016. Illa Equipament Guinardó.
2016 2n classificat. Concurs restringit CAP L’Hospitalet Llobregat. Infraestructures de Catalunya (amb Cantallops Vicente arquitectes + Haz arquitectura).
2016 3er classificat. Concurs restringit CAP La Seu d’Urgell. Infraestructures de Catalunya (amb Cantallops Vicente arquitectes + Haz arquitectura).
2014 Primer Premi i adjudicació de Projecte. Concurs d’idees, amb intervenció de jurat, per la redacció del projecte del Casal al barri de Trinitat Nova, al districte de Nou Barris. BIMSA .(amb Cantallops Vicente arquitectes.)
2012 Seleccionats. “Premios Endesa a la Promoción Inmobiliaria Sostenible 2012”. Obra: Ordenació i Projecte Illa Equipaments del Mercat del Guinardó i el seu entorn. REGESA.
2012 Seleccionats Fase 2. “Concurs de les Portes de Collserola”. Porta 7: Penitents. Ajuntament de Barcelona, .(amb Cantallops Vicente arquitectes).
2009 Finalistes 2ª Fase Concurs Projecte d’ Urbanització dels ARIS 9.1 i 9.2 del PMU del barri Antic de Valls, Tarragona.
2009 Finalistes 2ª Fase Concurs d’Ordenació de l’Eixample Nord de Vilanova i la Geltrú. Consorci de l’Eixample Nord. amb: Josep Parcerisa i DKV arquitectes.
2008 Projecte Guanyador Concurs d’idees per a la construcció d’una Escola Bressol al carrer Riu Sec de Cerdanyola del Vallés, Barcelona. Ajuntament de Cerdanyola.
2008 Finalistes 2a fase Concurs Prat Nord per a L’ordenació de l’àmbit del Centre Direccional al Prat del Llobregat, Barcelona. amb: Josep Parcerisa i DKV arquitectes.
2007 Projecte Guanyador. Concurs per a la construcció de la Central de Recollida Pneumàtica al parc Direccional de Cerdanyola del Vallès, Barcelona.
2007 Projecte Guanyador .Concurs per a la construcció de l’Escola Bressol Farigola a Cerdanyola. Ajuntament de Cerdanyola.
2006 Projecte Guanyador Concurs Restringit per a la definició d’una façana de la nova seu de Semillas Fitó al Poblenou ,Barcelona. Convocat per 22@ Ajuntament de Barcelona i Semillas Fitó.
2006 Projecte Guanyador Concurs per a la construcció de la Central de Recollida Pneumàtica al parc Direccional de Cerdanyola del Vallès.
2005 Projecte Guanyador Concurs de 49 habitatges de HPO al barri de Torre Baró, Barcelona. REGESA.
2003 Projecte Guanyador. Concurs d’habitatges joves per Joves Arquitectes (Promogut per l’INCASÒL i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. Promoció: Les Corts.
2003 Menció Concurs d’Iidees per a nous creixements dins la retícula 100X100 a Santiago de Xile. amb: Josep Parcerisa Bundó arquitecte.
1998 Projecte Guanyador. Concurs Internacional de disseny urbà a Lichtefelde Süd, Berlin. Col·laboració amb l’estudi de Florian Beigel Architects. Publicat a la revista ARU 13, 2000.
1997 Projecte Guanyador. Concurs Internacional de disseny urbà a Cospuden, Alemanya. Col·laboració amb l’estudi de Florian Beigel Architects i Architecture Reserch Unit de la University North London. Publicat a la revista A+T 17, 2001 “Constructing the site”.
1996 Projecte Guanyador. Concurso Nacional, “Remodelación del área de la estación y talleres del ferrocarrilpara una nueva centralidad urbana, Valladolid. amb Josep Parcerisa Bundó Arquitecte. Publicat a la revista Geometria 22,1996 “Ideas para Valladolid” sota el lema de (Vo).

EXPOSICIONS I PUBLICACIONS

2020 Publicació revista Tectónica. Projecte Casal de Barri Trinitat Nova.
2020 Publicació revista digital  Metalocus. Projecte Casal de Barri Trinitat Nova.
https://www.metalocus.es/es/noticias/un-edificio-que-emerge-de-la-urbanizacion-casal-trinitat-nova-por-bayona-valero-y-cantallops-vicente
2020 Publicació “XV Premio de Arquitectura de Ladrillo 2017-2019. HYSPALIT”. Projecte Casal de Barri Trinitat Nova.
2019 Publicació revista digital “weArch” Projecte Casal de Barri Trinitat Nova.
https://www.wearch.eu/casal-del-barrio-trinitat-nova-nou-barris-barcelona/
2019 Publicació Revista “AFASIA” Projecte Casal de Barri Trinitat Nova.
https://afasiaarchzine.com/2019/01/bayona-valero-cantallops-vicente/
2019 Publicació Revista “ON Premis FAD 2019” Projecte Casal de Barri Trinitat Nova.
2019 Publicació Revista “Con Arquitectura nº 69” Projecte Casal de Barri Trinitat Nova, Barcelona.
2018-19 Exposició “Import Wallonie- Export Barcelona. Re-activate the city” Bruxelles / / Conferència i Exposició  centre d’Art Santa Mònica. Projecte Illa Equipaments Mercat Guinardó. Cities Connection Project.
Publicació “Export Barcelona Re-activate the City”.
2015-16 Exposició “Import Zurich- Export Barcelona. “_IMPORT ZURICH. COOPERATIVE HOUSING: NEW WAYS OF INHABITING” Zurich/ / Conferència i Exposició Centre d’Art Santa Mònica. Projecte 50 Habitatges per a Joves a les Corts. Cities Connection Project.
Publicació “Export Barcelona Social Housing in urban context”
http://www.citiesconnectionproject.com/project/les-corts-housing-for-young-barcelona/
2014-15 Exposició “Import Geneva- Export Barcelona. BUILDING GENEVA_PROJECTS VERSUS CHALLENGES/ /Conferència i Exposició Centre d’Art Santa Mònica. Projecte 5o Habitatges per a Joves a les Corts.
Cities Connection Project
Publicació “Export Barcelona Social Housing in urban context”.
2015-16 Publicació Revista “Con Arquitectura nº 57” Projecte Illa Equipaments Guinardó.
2015 Publicació “NATURBAN Barcelona’s Natural Park” A rediscovered relation”. A Sotoca/O. Carracedo. COAC – Ajuntament de Barcelona.
2014-15 Exposició i Publicació “Barcelona Connection” al Pavillon SICLI Ginebra, Suiza.
2013-14 Exposició “Import Ticino- Export Barcelona. ARCHITECTURE AND TERRITORY/ / Conferència i Exposició Centre d’Arts Santa Mònica. Projecte 5o Habitatges per a Joves a les Corts. Cities Connection Project.
Publicació “Export Barcelona Social Housing in urban context”.
http://www.citiesconnectionproject.com/project/les-corts-housing-for-young-barcelona/
2013 Exposició i Publicació “Barcelona Connection” a l’Accademia di Architectura di Mendrisio, Suiza.
2012 Publicació “Premios Endesa a la Promoción Immobiliaria Sostenible 2012”. Endesa.
2011 Publicació “Equipaments: l’ordenació dels conjunts dotacionals. Dotze exemples a Barcelona”.Ajuntament de Barcelona.
2011 Publicació “Concurs d’idees de la Residència de persones grans a Can Jorba de Santpedor” Ajuntament de Santpedor.
2011 Exposició “Barcelona Direccions” Ajuntament de Barcelona. ONS.
2009 Conferència cicle “Noves Dinàmiques Residencials” amb el títol Noves Tipologies: L’Habitatge no acaba a la porta de casa. En el marc de Construmat 2009, COAC convoca la jornada Noves dinàmiques residencials amb l’objectiu de reflexionar i debatre, entre els diferents agents implicats, sobre l’evolució en l’habitatge avui en curs amb la cerca d’espais més flexibles i adaptats als usuaris.
2008 Publicació “Habitatge assequible i qualitat de vida 2004-2010” Ajuntament de Barcelona.
2008 Publicació “Barcelona Transformació Plans i Projectes” Mercat del Guinardó. Ajuntament de Barcelona.
2007 Exposició “Barcelona Work In Progress”del Ajuntament de Barcelona.
2006 Exposició i Publicació “Avanç del Pla General de Maó” Ajuntament de Maó.
2005 Exposició “Meeting Point” Projecte d’Habitatges per a joves a les Corts.
2004 Publicació revista“Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme nº 237”COAC.
2003 Catàleg de l’ exposició “Concurs d’habitatges per a joves Arquitectes. BCN” 48 Habitatges per a joves i 49 habitatges de HPO Generalitat Catalunya i COAC.
2002 Col·laboració en el disseny constructiu i tècnic del pavelló “Billboard House” de l’artista Alícia Framis per presentar a l’exposició d’Art Contemporani a Yokohama.
1996 Publicació revista“Geometria nº 22 Ideas para Valladolid”.
1996 Exposició “The City Now” Signs of presence and signs of Dynamics , a Copenhaguen. Identificar els canvis més destacats produïts a les ciutats europees dins el conjunt de la ciutat. Col·laboració amb el Laboratori d’Urbanisme en la realització i producció dels materials així com en el muntatge de l`Exposició “The City Now” a Copenhaguen.
1995 Exposició “Il Centro Altrove” secció de Barcelona a la Triennale di Milano, amb el Departament d’ Urbanisme de la UPC. Sobreexposició de Barcelona sobre una foto aèria de la ciutat del 1.984, col·laboració amb Josep Parcerisa per l’elaboració del material presentat a l’ Exposició “Il Centro Altrove”. Trienal de Milan (1995) de la “Seccio Barcelona”. Publicat a “Il Centro Altrove” 1.995 ed. Electa.