CA L’ANDREU

Tiana | Barcelona | 2014

Client

Privat

Authors

Bayona I Valero
Conxita Balcells Associats

Collaborators

Fustes Sebastià S.L.
Toni Floriach, arq.tècnic
Ana Carol, paisatgista

Developer

Giró S.L.

Year:

2010-2014

Photography

BV

Project

Rectangular volume very close to the main house, on level 97,26m, featuring 3 façades: one facing South-West, another facing North-West partially buried under the slope of a staircase from one of the façades of the main building, the Eastern façade adjacent to a chicken coop covered with a fibrocement sheets roof, and the Northern one making part of a wall that separates from the upper terrace on level 1010,07m. It is a building with slopping roof made of ceramic tiles that adapts to the surrounding environment.

The project uses the existing volume to build a wooden house made of a system prefabricated in workshop. CLT panels, wood pillars and wooden prefabricated façades show a special care for passive sustainability measures that achieve low energy consumption. The dwelling incorporates SELF-SUFFICIENT measures of electricity production, black sewage treatment through decantation tanks and grey waters recycling.